0


Kirjoittaja

Seppo on kirjoittanut aina. Kouluaikaan törmäsi yhteen opettajan sijaiseen, jonka mielestä osasi.

Helsingin kaupungin lehdistösihteeri Seppo oli 1974–1980. Kiittää silloista pomoaan Pertti ”Pemu” Mustosta. ”Pemu teki minusta varsinaisesti kirjoittajan. Edellytti, kannusti, rohkaisi, luotti, kehui, auttoi, sparrasi ja löi siivet selkään.”

Byrokratian aika heitti jos jonkinlaiseen liriin ja Seppo tajusi, että kaikki teksti, myös painetuksi tarkoitettu, elää, kun sen kirjoittaa puhuttavaksi. Tuota taitoa hän on tarvinnut ja kehittänyt käsikirjoittaessaan yritysviestintää multsarin ja videon keinoin.

Kirjoja Seppo on kirjoittanut sekä tilauksesta että tilauksetta. Toistaiseksi suurin hitti on ollut Buddha pelaa golfia, jota kaikkine versioineen on myyty yli 15000 kappaletta.

Kirja Snygii slangii on eräänlainen stadin slangin kertauskirja, oppikirja, lukukirja ja retrosanakirja. Stadinkieliset ajatukset ja tarinanpätkät paljastavat esimerkein, kuinka slangi pelkistää, kiteyttää ja snygiyttää asian kuin asian. Stadia sekä puhutaan että kirjoitetaan korvakuulolta ja se on poskettoman hauskaa.

Sepon slangin taju on ahkerassa käytössä Tsilari-lehdessä, joka on maailman ainoa Stadin paikalliskielellä julkaistava printtiaviisi. Seppo on Tsilarin päätoimittaja.