0

Golfdorka

Seppo on golfin pelaajana huono, mutta tietää, että suurin osa golfaajista on yhtä kurjia tuuppareita. Sepon kirjat ja luennot antavat uskoa myös huonoille pelaajille ja opettavat sietämään epätäydellisyyttä.

Palminen on kaikkea muuta kuin tavallinen golfajattelija. Tarkoituksensa on herättää ihmiset katselemaan golfia uusin, aavistuksen avarammin silmin ja ottamaan peli sekä voimia antavana liikuntana että henkisenä harjoituksena.

Seppo lietsoo ihmisiä golfin pariin. Hän korostaa nautiskelevaa suhtautumista ja kanssapelaajat huomioivaa asennetta. Hän lupaa sosiaalista hauskanpitoa ja mielenrauhaa. Moni pitkäänkin pelannut golfaaja on ”valaistunut”: luopunut ruikutuksesta, murjotuksesta ja v niin kuin viisikirjaimisista reaktioista. Sepon unelma on, että golfklubeilla alkaisi näkyä entistä enemmän sekä toisilleen että itselleen armeliaasti hymyileviä pelaajia.

”Eikö ole dorkaa rakastaa sellaista, missä on huono?”

”Ei. Lajin oikein ymmärtänyt golfaaja ei tarvitse mielialalääkkeitä tai kallonkutistajaa.”

Kohdassa Ajattelija esitelty mietiskelypiiri tunnetaan myös nimimerkillä Golfdorkat. Ilkka Juva, Mika Pantzar ja Seppo pelaavat golfia, ajattelevat golfia, puhuvat golfista – ja tietenkin kirjoittavat. Heidän dorkuuttaan, juttujaan ja mielipiteitään joutuu jo väistelemään muuallakin kuin vain golfmedioissa.

GolfDorkat katsastavat golfkenttiä, -klubeja, palveluja ja asennetta pitkin maata ja maailmaa. Raporteissaan ovat reiluja mutta lahjomattomia.